Prilagođeno pretraživanje

Tuesday, February 21, 2012

Kolac sa pomorandzom

Potrebno:

250 g maslaca
375 g secera u prahu
350 g brasna
2 cl likera od pomorandzi
1 pomorandza
secer
so

Priprema:

1. Pjenasto umutiti maslac sa secerom u prahu, dodati narendanu koru pomorandze, vrlo malo soli, brasno i liker.Pripremljeno tijesto oblikovati u loptu, uviti u aluminijsku foliju ili najlon.Staviti u frizide da odstoji 1 sat.Odstajalo tijesto rastanjiti do do 3 mm debljine.Modlom vaditi oblike kolaca.Redati u pleh prethodno oblozen masnim pekarskim papirom.Peci u zagrijanoj rerni na 280°C oko 8 minuta.Izvaditi i ohladiti.
2. Pomorandzu oprati vrelom vodom, skuhati u vodi sa secerom, izvaditi i ocijediti sok.Preostali secer u prahu prosijati i mijesati sa sokom dok ne postane gusta kremasta smjesa.Namazati kolace.
3. Koru pomorandze isjeci, prokuhati u vodi sa secerom i ocijediti.Posuti ravnomjerno po kolacima.

No comments:

Recepti Headline Animator