Prilagođeno pretraživanje

Tuesday, February 14, 2012

Saran sa kukuruzom

Potrebno:
1 saran (oko 1,5 kg)
80 g brasna
3 jaja
so
100 g kukuruznog brasna
1 kasicica mljevene ljute crvene paprike
2 kasicice Vegete
ulje za przenje

Za umak sa kukuruzom:

2-3 kasike ulja
200 g luka
2 cesne bijelog luka
1 vezica persuna
biber
200 g kukuruza
1 kasicica skrobnog brasna
1 kasicica Vegete

Priprema:

1. Ribu ocistite, operite, dobro je posusite i narezite na odreske.Odreske pospite Vegetom i ostavite da se mariniraju najanje pola sata na hladnom mjestu.Zatim ih uvaljajte u brasno, razmucena jaja koja ste malo posolili te u mjesavinu kukuruznog brasna i mljevene crvene paprike.
2. Ovako pohovanu ribu przite u zagrijanom ulju sa svake strane oko 4 minuta.
3. Przenu ribu stavite na upijajuci papir koji ce upiti suvisnu masnocu.
4. U medjuvremenu, na zagrijanom ulju prodinstajte nasjeckani luk, bijeli luk i dio persuna.
5. Odmah zalijte sa 100 ml vode, a zatim dodajte Vegetu i biber.Dinstajte podlijevajuci vodom dok luk ne omeksa.
6. Nakon toga luk propasirajte, vratite u posudu i dodajte malo vode, kukuruz i ostatak persuna.
7. Kasicicu skrobnog brasna pomijesajte s malo vode i umijesajte u umak.Sve zajedno jos kratko prokuhajte.
8. Uz przenog sarana posluzite kuhani krompir i umak sa kukuruzom.

No comments:

Recepti Headline Animator