Prilagođeno pretraživanje

Monday, February 13, 2012

Saran na rostilju

Potrebno:

saran od 500-750 g
1 glavica bijelog luka
1 dl ulja
kasika slatke crvene paprike
so
biber
mirisne trave po ukusu

Priprema:

1.Ocistite glavicu bijelog luka, dobro je izgnjecite u dubokom tanjiru i sipajte malo vode.
2. Ostavite da odstoji oko 2 sata kako bi se bar malo izgubio miris bijelog luka.
3. U drugi tanjir sipajte ulje, dodajte sitno mljeveni biber, crvenu papriku i mirisne trave po ukusu.
4. Ociscenu ribu sa izvadjenim skrgama, opranu i dobro posusenu, raspolovite po duzini kroz glavu do repa.
5. Pripremljenim uljem sa biberom, crvenom papriko i irisnim travama, uz pomoc grancice ruzmarina, dobro namazite obje polovine sa obje strane.
6. Ostatak ulja pomijesajte sa prethodno pripremljenim bijelim lukom.
7. Namazane polovine stavite na vruc rostilj.
8. Ribu tokom pecenja prevrcite i stalno premazujte mjesavinom bijelog luka i preostalim uljem kojim ste ribu prethodno premazali.
9. Posolite ribu kada bude pola pecena.

No comments:

Recepti Headline Animator