Prilagođeno pretraživanje

Saturday, February 11, 2012

Sarlota od ananasa

Potrebno:

3 kasike zelatina
1 solja secera
so
1 konzerva ananasa (750 g)
6 jaja
300 ml slatke pavlake
1 kutija piskota (150 g)

Priprema:

1. Kuhati na pari zelatin da se otopi sa 3/4solje secera, dodati vrlo malo soli i sok od kompota ananasa.Postepeno dodati umucena zumanca neprestano mijesajuci da masa bude potpuno glatka.Skinuti sa sporeta.Mijesanjem prohladiti, da se ne uhvati korica.Kada pocne da se steze, umijesati cvrsto umucen snijeg od bjelanaca i preostalog secera.U kompaktnu masu dodati cvrsto umucenu slatku pavlaku i ocijedjene kockice ananasa iz kompota.Kolut ananasa sacuvati za dekoraciju torte.
2. Kalup za sarlotu namazati maslacem, po dnu i zidovima kalupa poredati piskote, naliti pripremljen krem, odozgo poredati piskote.Poklopiti ili pokriti aluminijskom folijom.Staviti preko noci u frizider.Izvaditi.Odstraniti aluminijsku foliju, staviti sarlotu na tnjir za posluzivanje i dekorisati po zelji.Drzati na hladnom.

No comments:

Recepti Headline Animator