Prilagođeno pretraživanje

Monday, February 13, 2012

Knedle sa kajsijama II

Potrebno:

650 g kuhanog krompira
1 kesica vanilin secera
60 g brasna
60 g griza
80 g maslaca
1 zumance
8 kajsija
8 kocki secera
100 g prezli
1/2 kasicice cimeta
2 kasike secera
so

Priprema:

1. Kuhan i oljusten krompir propasirat, malo posolit, dodati brasno, griz, 40 g maslaca i zumance.Zamijesiti glatko tijesto, bez grudvica.
2. Opranim kajsijama odstraniti kostice i u svaku staviti po kocku secera.
3. Tijesto od krompira oblikovati u rolnu, podijeliti na 8 priblizno jednakih dijelova.Svaki dio rastanjiti, na sredinu staviti kajsiju, oblikovati knedle.Pripremljene knedle kuhati u kljucaloj posoljenoj vodi dok ne isplivaju na povrsinu.Vaditi ih rupicastom kasikom.
4. Na niskoj temperaturi zagrijte maslac, umijesati prezle, cimet i secer.Peci da smjesa dobije zlatno braon boju.Uvaljati kuhane knedle i poredati ih na tanjir za posluzivanje.Dekorisati po zelji.

No comments:

Recepti Headline Animator