Prilagođeno pretraživanje

Monday, February 13, 2012

Lava kolac

Potrebno:

170 g secera
200 g secera
4 jaja
1 vanlin secer
80 g brasna
150 g gorke cokolade (sa vecim % kakaa)

Priprema:

1. Maslac umutiti sa secerom i vanilin secerom.Dodajte jaja i nastavite da mutite.U umucenu masu dodajte brasno i otopljenu cokoladu.Sve zajedno dobro umutite sa mikserom.Posudice za souffle dobro premazite sa margarinom a onda ih pobrasnite.Sa kasikom sipajte smjesu u posudice.
2. Ako nemate ove posudice, mozete koristiti keramicke soljice za caj ili kafu.Zagrijte rernu na 200°C i tek kad se rerna zagrije stavite da se pece i to tacno 11 minuta.Kolac izvadite iz rerne, ostavite 1-2 minute u posudici, a onda tankim nozem odvojite ivice i izvrnite kolac na tacnu.Posluzite dok je kolac topao i uzivajte u cokoladnoj lavi.

No comments:

Recepti Headline Animator