Prilagođeno pretraživanje

Wednesday, February 29, 2012

Krem torta sa bananom

Potrebno:

1 biskvitna podloga za tortu
30 ml ruma (moze, ali i ne mora)
1 vrecica vanilija secera
40 g secera
1 kasika skrobnog brasna
500 ml punomasnog mlijeka
4 jaja
3 banane
prstohvat soli

Za kremu:

180 ml slatkog vrhnja
2 kasicice secera u prahu
1 bocica arome ruma

Priprema:

1. U dubokoj zdjeli pomijesajte zumanca, mlijeko, secer, rum, prstohvat soli i mijesajte mikserom.
tokom miksanja dodajte secer, vanilija secer i skrobno brasno.Sve zajedno stavite na laganu vatru i kuhajte, sztalno mijesajuci, dok se smjesa ne zgusne (smjesa ne smije vriti da se zumanjci ne zgrusaju).
2. Gotovu smjesu istresite na podlogu za tortu.
3. U posebnoj zdjeli mikserom umutite slatko vrhnje u cvrsti snijeg, uz dodatak arome ruma i secera u prahu.
4. Na podlogu za tortu slozite banane narezane na kolutice i obilno prekrijte slag pjenom.
5. Tortu ukrasite po zelji.Mozete je ukrasiti preostalim koluticima banana, ostaviti na sobnoj temperaturi da se ohladi, a zatim je staviti u frizider da odstoji 4 sata.

No comments:

Recepti Headline Animator