Potrebno:
Za 1 koru:
7 bjelanaca
14 ravnih kasika secera
150 g kokosa
50 g brasna
Za 2. koru:
7 bjelanaca
14 ravnih kasika secera
150 g pecenih i samljevenih ljesnika
50 g brasna
Za nadjev:
14 zumanaca
14 kasika secera
30 g vanilin secera
250 g putera
Priprema:
1. Kora 1: Bjelanca pjenasto umutite, pa postepeno dodajite secer i natavite sa mucenjem sve dok se ne dobije cvrsta i sjajna masa.Umijesajte kokos i brasno, pa masu sipajte u dobro podmazan i brasnom posut pleh.Koru susite u rerni na 170°C.
2. Kora 2: Priprema se kao i kora 1, samo sa namirnicama koje su za nju navedene.
3. Nadjev: ulupajte zumanca sa vanilin secerom i kuhajte na pari dok se nadjev ne zgusne.Ostavite da se ohladi, a zatim ga sjedinite, dodavajuci kasiku po kasiku pjenasto umucenog putera, uz neprekidno miksiranje.Snite nadjevajte s kremom i premazite sa svih strana.
4. Gornju koru ukrasite kokosom.
No comments:
Post a Comment