Potrebno:
Za strudlu od tijesta:
1 paketic zamrznutog lisnatog tijesta
250 g marmalede od kajsija
100 g naribanog badema
1 zumance
Za mazanje:
125 g secera
1/4 l mlijeka
malo narandzine kore
1 kasicica mljeenog cimeta
1 kasika maslaca
2 kasicice kukuruznog brasna
Priprema:
1. Lisnato tijesto otopite, a rernu zagrijte na 250°C.
2. Tijesto na dasci posutoj brasnom razvaljajte na debljinu od 3 mm i velicinu 28x35 cm.
3. Marmeladu pomijesajte s bademima i razmazite po tijestu.
4. Rubove tijesta namazite razmucenim zumancem.Tijesto smotajte po duzini i rubove dobro stisnite.Gornju stranu strudle dobro zarezite.
5. Strudlu stavite u lim isplahnut hladnom vodom i pecite 30 minuta.
6. Zagrijte secer s mlijekom, narandzinom korom, cimetom i maslacem.
7. Kukuruzno brasno zamijesite sa 2 kasike vode, sipajte u prokuhanu tekucinu, pustite da malo kuha, a onda uklonite narandzinu koru.
8. Kolac namazite vrucim umakom i posluzite dok je jos topao.
No comments:
Post a Comment