Prilagođeno pretraživanje

Wednesday, February 15, 2012

Hladno gnijezdo od ribizli

Potrebno:

250 g plazma keksa
100 g maslaca
1 kasicica cimeta

Za nadjev:

500 g svapskog sira
50 g secera u prahu
1 dl kisele pavlake
650 g ribizli
15 listova zelatina
0,5 l slaga
1 bjelance

Priprema:

Promijesajte samljeveni keks, rastopljeni maslac i cimet.Prekrijte ovom masom kalup i stavite ga u frizider. U medjuvremenu umutite sir, secer, pavlaku i ribizle (ostavljajuci dio za ukrasavanje).Promijesajte i dodajte otopljeni zelatin, pa opet promijesajte.Nanesite na keks i kalup vratite u frizider.Umutite bjelanca i dodajte ga u slag.Izricite pazljivo preko kolaca.Na gornjoj povrsini torte, na sredini napravite "gnijezdo" i u njega stavite ostatak ribizle.

No comments:

Recepti Headline Animator