Potrebno:
Za koru:
5 jaja
5 kasika secera
5 kasika brasna
2 kasike vode
1/2 praska za pecivo
1 vanilin secer
Za krem:
250 g kompota od kajsija
3 kasike marmelade od kajsija
100 ml sirupa od kompota
800 ml mlijeka
4 kasike secera
2 pudinga od cokolade
Priprema:
Odvojiti bjelanca od zumanaca.Zumanca umutiti sa vanilin secerom, secerom i vodom.Brasno pomijesati sa praskom za pecivo i postepeno dodavati zumancima.Na kraju polako dodati ulupan snijeg od bjelanaca, promijesati sve i sipati u podmazan i brasnom posut kalup pa peci na 180°C oko 15 minuta.Pecenu koru ohladiti, poprskati je sokom od kompota, premazati marmeladom, a preko nje poslagati ocijedjene polovine kajsija iz kompota.Preko toga sipati topao puding koji je skuhan prema upustvu sa kesice.Rashladjen kolac isjeci na kocke i posluziti uz slag ili slatku pavlaku.
No comments:
Post a Comment