Prilagođeno pretraživanje

Sunday, February 19, 2012

Morska riba sa zalfijom

Potrebno:

1 glavica luka
1 cesna bijelog luka
8 kasika maslinovog ulja
sok 1 limuna
4 filete morske ribe po 200 g
4 kasike brasna
1 kasicica soli
1 jaje
1 soljica prezle
4 kasike naribanog parmezana
2 kasike maslaca
12 listova zalfije

Priprema:

1. Luk ogulite i naribajte.Bijeli luk ogulite, krupno nasjeckajte, pospite s malo soli i zdrobite.
2. 4 kasike maslinovog ulja pomijesajte s limunovim sokom, naribanim lukom i bijelim lukom.
3. Riblje filete preperite u hladnoj vodi, dobro obrisite i stavite u zdjelu, pokapajte zacinjenim uljem i pokrivene marinirajte 60 minuta u frizideru.
4. Brasno pomijesajte sa soli.Jaja razmutite sa kasikom vode.Prezle pomijesajte sa parmezanom.
5. U tavi zagrijte ostatak maslinovog ulja.
6. Filete dobro ocijedite, uvaljajte u brasno, umocite u jaje i uvaljajte u prezle.
7. Pecite ih sa svake strane oko 6 minuta, izvadite iz tave i stavite na toplo.
8. Iz tave izlijte ulje i u njoj rastopite maslac.
9. Listove zalfije operite, obrisite i ugrijte na maslacu.Stavite ih s maslacem na riblje filete.

No comments:

Recepti Headline Animator