Potrebno:
150 g naribane gorke cokolade
125 ml slatkog vrhnja
3 zumanca
150 g secera
1 kasika vanilija secera
150 g maslaca
1 omot od oblatni
150 g popecenih nasjeckanih ljesnjaka
Priprema:
1. Fino naribajte cokoladu umijesajte u mlako vrhnje te mijesajte na laganoj vatri dok se cokolada ne rastopi.Zatim dodajte zumanca, secer i vanilija secer.
2. Uz stalno mijesanje zagrijte smjesu, ali pripazite da ne prokuha.Sklonite s vatre, umijesajte maslac, te mijesajte dok smjesa ne postane glatka.
3. U kalup za tortu naizmjenicno stavljajte oblikovane oblatne, namazite ih kremom i pospite nasjeckanim ljesnjacima.Ponavljajte postupak dok ne napunite kalup.Zavrsite oblatnom.
4. Tortu ohladite, a zatim je prelijte cokoladnom glazurom.
Posluzivanje:
Posluzite po zelji ukraseno slagom.
Savjet:
Kako biste dobili okrugli oblik oblatne, uzmite kalup promjera 24 cm i nozem pazljivo izrezite oblatnu.
No comments:
Post a Comment