Prilagođeno pretraživanje

Saturday, February 18, 2012

Slatkis od biskvita i kreme

Potrebno:

1 biskvitna osnova za tortu
po 3 rakijske soljice biljnog likera i ruma
200 g usecerenog voca
3 zumanca
6 kasika secera
naribana kora limuna
3 kasike brasna
3/8 l mlijeka
2 bjelanca
5 kasika secera

Priprema:

1. Biskvit narezite na rezance debele pola, a duge 4 cm.
2. Polovinu biskvitnih rezanaca pokapajte biljnim likerom, a drugu polovinu rumom.
3. Usecereno voce narezite na kocke.
4. Zumanca pjenasto izmijesajte sa secerom i limunovom koricom, a onda umijesajte brasno i mlijeko.
5. Kremu uz stalno mijesanje kuhajte na blagoj vatri.Potom je skinite sa ringle i mijesajte dok se ne ohladi.
6. Okrugloj vatrostalnoj posudi pokrijte dno biskvitnim rezancima namocenim likerom i zalijte kremom.Kremu pokrijte rezancima namocenim rumom i opet ih namazite kremom.
7. Po kremi rasporedite voce i ponovo je prekrijte biskvitnim rezancima.Tako potrosite sve sastojke.
8. Rernu zagrijte na 120°C.
9. Bjelanca sa secerom umutite u cvrst snijeg kojim cete premazati slatkis kojeg cete zapeci u rerni.

No comments:

Recepti Headline Animator