Prilagođeno pretraživanje

Sunday, February 19, 2012

Torta sa cokoladnim mrvicama

Potrebno:

100 g gorke cokolade
60 g secera
1/8 l mlijeka
1 zumance
3 bjelanca
2 kasike secera
4 kasike maslaca
2 kasike vanilija secera
80 g secera
2 zumanca
1/2 soljice mlijeka
1 prstohvat soli
200 g brasna
1 kasicica praska za pecivo
1/2 l slatkog vrhnja
1 kasicica vanilija secera
3 kasike secera u prahu
2 kasike kakaa u prahu
2 kasike cokolade u mrvicama

Za kalup:

maslac
brasno

Priprema:

1. Rasklopivi kalup namazite maslacem i pospite brasnom.
2. Rernu zagrijte na 180°C.
3. Cokoladu rastopite, a secer razmutite s mlijekom i zumancetom umijesajte u cokoladu i pustite da se ohlad.
4. Bjelanca umutite sa secerom u cvrst snijeg.
5. Maslac pjenasto izmijesajte sa vanilija secerom i secerom, dodajte zumanca, mlijeko, so i brasno sa praskom za pecivo.
6. U to umijesajte cokoladnu smjesu i snijeg od bjelanaca.
7. Smjesom punite kalup i pecite u rerni 45 minuta.
8. Tortu pustite da se ohladi.
9. Vrhnje cvrsto umutite sa vanilija secerom secerom u prahu, a onda umijesajte kakao u prahu.
10. Tortu prepolovite, filujte vrhnjem, sastavite, debelo je premazite s vanjske strane i pospite cokoladom u mrvicama.

No comments:

Recepti Headline Animator