Potrebno:
Za tijesto:
4 jajeta
2 case secera
1 casa ulja
1 casa mlijeka
2 case od jogurta brasna
1,5 casa mljevenog maka
Za premazivanje:
4 kasike likera od kajsija
4 kasike vode
3 kasike dzema od kajsija
Priprema:
Mikserom pjenasto umutiti jaja i ulje.Postepeno dodavati secer i mljeveni mak.Naizmjenicno dodavati brasno i mlijeko i stalno mijesati.Sipati tijesto u podmazan i brasnom posut pleh 20x35 cm i peci oko 50 minuta na 180°C.Peceno tijesto jos toplo prepoloviti i ostaviti da se ohladi.Pomijesati liker sa vodom i natopiti ohladjeno tijesto.Rastopiti dzem sa malo vode i premazati jednu polovinu tijesta i prekriti je drugom polovinom.Ponovo premazati dzemom i preliti glazurom od cokolade.Ovako pripremljen kolac ukrasiti sa cokoladnim ukrasima po izboru.
No comments:
Post a Comment