Prilagođeno pretraživanje

Sunday, February 19, 2012

Pomorandza torta

Potrebno:

9 jaja
140 g secera u prahu
140 g mljevenih badema
1 kasika prezli
3 pomorandze
120 g secera
1 dl slatke pavlake
maslac
brasno

Priprema:

1. Pjenasto umutiti 6 zumanaca sa 140 g secera u prahu.Umijesati cvrsto umucen snijeg od 6 bjelanaca.Smjesi pazljivo dodati mljevene bademe, prezle i narendanu koru pomorandze.
2. Kalup za tortu namazati maslacem, posuti brasnom i u njega izliti pripremljenu smjesu za patispanj.Peci u zagrijanoj rerni na 200°C dok patispanj ne pocne da se odvaja od kalupa.Izvaditi i ohladiti.Horizontalno podijeliti na priblizno 3 jednaka dijela.
3. Pjenasto umutiti 120 g secers sa 3 jajeta, sokom i narendanom korom pomorandzi.Kuhati na pari dok se ne napravi gusta, kremasta masa.Ohladiti, umijesati cvrsto umucenu slatku pavlaku.Dobijenim kremom namazatu sva 3 patispanja, slazuci ih jedan na drugi.Okolo namazati istim kremom.Dekorisati kriskama pomorandze ili po zelji.

No comments:

Recepti Headline Animator