Prilagođeno pretraživanje

Saturday, February 18, 2012

Filovana riba

Potrebno:

1 ociscen smudj
300 g luka
500 g fileta lososa
2 tvrdo kuhana jaja
2 bjelanca
2 mrkve
10 kasika brasna
6 oguljenih badema
5 kasika secera u prahu
1 kasicica soli
4 glavice luka
20 kocki secera

Priprema:

1. Ribu narezite na 8 debelih kriski.Luk ogulite, blansirajte i nasjeckajte.Filete i jaja nasjeckajte.
2. Bjelanca umutite u cvrst snijeg.Mrkvu narezite na krugove.
3. Nasjeckane sastojke pomijesajte sa brasnom, 3 badema, secerom u prahu, solju i snijegom od bjelanaca.Smjesu stavite u trbusnu supljinu ribljih kriski.
4. Ribu potom opet sastavite.Dodajte krugove mrkve i luk.Lagano kuhajuci pokriveno vodom pripremite za 60 minuta.
5. Nakon 45 minuta dodajte ostatak badema i secer u kockama.
6. Ribu stavite na zdjelu sa tekucinom od pripremanja i krugovima mrkve i posluzite.

No comments:

Recepti Headline Animator