Prilagođeno pretraživanje

Saturday, February 18, 2012

Gnijezdo od borovnica

Potrebno:

150 g zelatina od borovnica
100 g secera
100 g marmelade
60 g bijelog brasna
25 g skroba od krompira
2 jajeta
300 g borovnica
1 kesica slaga
malo maslaca za podmazivanje
malo brasna za posipanje

Priprema:

Umutite pjenasto jaja sa secerom, pa kad masa pobijeli uspite brasno i skrob od krompira.Uspite tijesto u kalup za tortu koji ste prethodno namazali maslacem i posuli brasnom.specite tijesto u rerni na 180°C.U posebnom sudu otopite zelatin.Pecenu a potom ohladjenu tortu izvadite iz kalupa.U sredini kasikom napravite udubljenje, ali pazljivo da se ne osteti, ostavljajuci ivicu od oko 2 cm.Udubljenje prekrijte marmeladom, pomijesanom sa izmrvljenim tijestom od torte, preko nje poredajte oprane i ocijedjene borovnice.Prelijte zelatinom, pa poslasticu stavite u frizider sve do posluzivanja.Prije nego sto kolac iznesete na sto, ulupajte slag prema upustvu sa vrecice i ukrasite gnijezdo od borovnica.

No comments:

Recepti Headline Animator