Prilagođeno pretraživanje

Saturday, February 11, 2012

Nabujak sa zacinima

Potrebno:

110 g maslaca
50 g secera
6 zumanaca
110 g medenjaka
50 g biskvitnih mrvica
na vrh noza mljevenog cimeta i isto toliko karanfilica u prahu
po 25 g usecerenih limunovih i narandzinih korica┼ż50 g grozdjica
naribana kora 1/2 limuna
6 bjelanaca
65 g secera

Za kalup:

maslac i secer
6 kalupcica za nabujke

Priprema:

1. Kalupcice za nabujke namazite maslacem i pospite secerom.
2. Rernu zagrijte na 180°C.
3. Veliku vatrostalnu zdjelu napunite vodom i ostavite je u rerni.
4.Maslac pjenasto izmijesajte sa secerom i polako dodajite zumanca.
5. Medenjak sitno naribajte.Polovinu od toga umjesajte sa biskvitnim mrvicama u smjesu od zumanaca, dodajte cimet, karanfilic u prahu, usecerene korice narandze i limuna, ribanu limunovu koricu, grozdjice.
6. Bjelanca cvrsto umutite sa secerom, pa snijeg sa ostatkom medenjaka i mrvica umijesajte u smjesu koju ce te sipati u kalupcice i poravnati povrsinu.
7. Nabujak kuhajte 30 minuta u vodenoj pari u rerni.

No comments:

Recepti Headline Animator