Prilagođeno pretraživanje

Wednesday, February 15, 2012

Breskvice

Potrebno:

4 jaja
2 kasike secera
vanilija secer
1,5 soljica ulja
1 mala kasika sode bikarbone
1/2 soljice prasna

Za fil:

20 dkg mljevenog keksa
secera po potrebi
malo prokuhanog mlijeka
pekmez po zelji
boja za farbanje

Priprema:

1. Sve sastojke dobro izmijesajte (jaja, secer, ulje, soda) pa pustite da smjesa odstoji pola sata.Potom dodajte brasno dok ne dobijete tvrdo tijesto.Napravite male loptice velicine oraha i pecite ih.Pecene polovine izbusite dok su jos tople malom kasicicom ili nozem.
2. Tijesto koje ste izbusili sastavite sa 20 dkg mljevenog keksa, secera po potrebi i prelijte kipucim mlijekom pa na to stavite pekmez po zelji.Sve dobro izmijesajte i filujte supljinu polovina pa ih prilijepite jednu uz drugu.
3. Breskvice umocite s obje strane u malo vode kojoj ste dodali malo ekstrakta od jagode, visnje ili maline pa ih potom umocite u kristal secer.Pustite da malo odstoje i sluzite uz kafu ili caj.

No comments:

Recepti Headline Animator