Prilagođeno pretraživanje

Wednesday, February 15, 2012

Cokoladni kolac sa rikotom i jagodama

Potrebno:

280 g brasna
1/2 kesice praska za pecivo
200 g secera
100 g maslaca
100 g cokolade
150 ml vruce vode
200 g manjih zamrznutih jagoda
200 g rikote

Za preljev:

200 g secera
100 ml vode
150 g manjih jagoda

Priprema:

1. U odgovarajucu posudu sjediniti brasno, prasak za pecivo i secer.Maslac i cokoladu otopite, pa prerucite u brasno.Dodajte vrucu vodu pa mikserom sve dobro izmiksajte.Kada se masa ujednacila dodajte rikotu i jos malo izmksajte.U pripremljenu masu stavite jagode i onda varjacom promijesajte.Okrugli kalup za tortu (22 cm) premazite uljem pa prerucite masu i izravnajte je.Stavite da se pece na 160°C oko 75 minuta.Kada je kolac pecen, ostavite ga jos 5 minuts da se prohladi pa onda izvadite iz kalupa.
2. Dok se kolac hladi, pripremite preljev.Prelijte secer sa vodom i stavite da se kuha.Kada pocne da vri, stavite jagode i kuhajte jos 2 minuta.Vrelim sirupom prelijte kolac i ostavite da se ohladi prije sluzenja.Kolac ce biti jos ljepsi sutradan.

No comments:

Recepti Headline Animator