Prilagođeno pretraživanje

Monday, February 6, 2012

Panna cotta

Potrebno:

500 ml slatkog vrhnja
2 ml arome vanilije
1 vrecica bijelog zelatina
150 g secera u prahu
100 ml vode
200 g svjezih ili smrznutih jagoda, a mogu i maline ili kupine

Priprema:

1. Zelatin umocite u malo hladne vode da nabubri.Slatko vrhnje sipajte u lonac i dodajte bocicu arome vanilije.
2. Na laganoj vatri pustite vrhnje da lagano prokuha pa ga kuhajte jos 15 minuta.Nakon toga lonac sklonite sa vatre.
3. U vrhnje zatim dodajte otopljen zelatin i mijesajte dok se ravnomjerno ne rastopi.
4. Gotovu smjesu prelijte (rasporedite) u 4 jednake zdjelice, ohladite ih na sobnoj temperaturi i stavite u frizider na 3-4 sata da se sadrzaj stvrdne.
5. Na laganoj vatri u 100 ml vode, stalno mijesajuci rastopite 100 g secera u prahu, sve dok ne dobijete sirup od secera.
6. Kada prokuha, kuhajte jos 1 minutu pa dodajte jagode ili drugo voce, te ih dobro ugrijte stalno mijesajuci.Gotove jagode servirajte na tanjiru kao podlogu panna cotti.

No comments:

Recepti Headline Animator