Prilagođeno pretraživanje

Wednesday, February 8, 2012

Pastrmka pohovana prezlama

Potrebno:

1 kg pastrmke
2-3 kasike limunovog sola
1 kasika Vegete za ribu
ulje za przenje

Smjesa za pohovanje:

50 g brasna
2 jaja
50 g zutog sira
50 g prezli

Priprema:

1. Pastrmke operite, ocistite, odstranite im peraje i posusite papirnatom salvetom.
2. Filetirajte ih tako da im prvo odstranite glave, a zatim zarezite uzduz gorne peraje u dubinu do srednje kosti.
3. Ostrim dijelom pazljivo odvojite mesni dio ribe od kosti.Tako pripremljene filete pastrmke nakapajte limunovim sokom, pospite vegetom i ostavite na hladnom mjestu oko 20 minuta.
4. Marinirane filete uvaljajte u brasno, umocite u razmucena jaja i provucite s jedne i s druge strane preko prezle koju ste pomijesali sa naribanim sirom.
5. Przite ih u dubokom ulju sa svake strane oko 3 minute.
6. Pohovane pastrmke posluzite tople uz kuhani krompir i svjezu salatu.

No comments:

Recepti Headline Animator