Potrebno:
Za koru:
10 jaja
12 kasika secera
200 g mljevenog badema
40 g brasna
40 g mljevenog keksa
Za fil:
6 jaja
1 kasika gustina
300 g secera
300 g margarina
200 g badema
sok od narandze
Za ukrasavanje:
cokoladna glazura
bademi isjeckani na listice
Priprema:
1. Umutite zumanca sa secerom, pa dodajte bademe, brasno i keks.
2. Od bjelanaca napravite cvrst snijeg, pa ga polako umijesajte u masu od zumanaca.
3. Koru za rolat pecite 30 minuta na 180°C.Pecenu koru umotajte u navlazenu salvetu.
4. Fil skuhajte od navedenih sastojaka, a kad se prohladi dodajte margarin i mljeveni badem.
5. Ohladjenu koru filujte, urolajte, pa rolat premazite cokoladnom glazurom koju cete pripremiti od tamne cokolade, malo mlijeka i maslaca.
6. Rolat ukrasite listicima badema.
No comments:
Post a Comment