Potrebno:
4 pastrmke
100 g maslaca
50 g prezli
sok od 1 limuna
so
persun
vlasac
1 kasika biljnih zacina
Priprema:
1. Pastrmke operite, ocistite i osusite krpom pa posolite.U limunovom soku razmutite kasiku biljnog zacina, pa tom mjesavinom dobro natrljajte ribe iznutra i spolja.Slozite ih u vatrostalnu posudu namazanu maslacem, nalijte sa 50 ml vode pa pospite isjeckanim vlascem.
2. Pecite pokriveno aluminijskom folijom na temperaturi od 180-200°C oko 20-25 minuta.
3. U medjuvremenu na preostalom maslacu kratko proprzite prezle pa ih prelijte preko vec skoro pecene ribe.
4. Vratite u rernu i jos kratko zapecite.
5. Pastrmku pospite persunom, ukrasite limunom i sluzite sa kuhanim krompirom.
6. Po zelji, uz preliv od maslaca i prezli mozete dodati i kiselu pavlaku pa sve jos kratko zapeci.Tako cete dodatno obogatiti ovo ionako ukusno i zanimljivo jelo.
Savjet:
Pri ciscenju pastrmku nemojte puno ispirati kako biste sacuvali vlaznost koze, pa ona pri pecenju nece pucati.
No comments:
Post a Comment