Prilagođeno pretraživanje

Thursday, February 2, 2012

Sremski vinogradski lonac

Potrebno (za 6 osoba):

2 svjeze svinjske koljenice
2 zelene paprike
2 sargarepe
2 tikvice
3 paradajza
1/2 korjena i listovi selera
1 kg svjezih svinjskih rebara
persun
4 cesnja bijelog luka
4 oljustena krompira
2 glavice crnog luka
korijen pastrnaka
1/2 glavice kupusa
1 plavi patlidzan
ulje
so
mljeveni crni biber

Priprema:

Sargarepe isjecemo na deblje krugove.Plavi patlidzan i tikvicu oljustimo i isjecemo na kocke.Paradajze, krompire, glavice crnog luka, korijen pastrnaka i korijen celera isijecemo na kocke.Listove celera krupnije isijecemo.Pola glavice kupusa isijecemo na parcad.Na parcad isijecemo i svinjska rebra.Koljenice isjecemo na polovine.U serpu, na sporetu, na zagrijano ulje stavimo parcad crnog luka, koljenice, kupusa, sargarepe, paprika i rebara.Dodamo cesnjev bijelog luka, parcad krompira, paradajza, listova i korijena celera, tikvice korijena pastrnaka, plavog patlidzana i krupnije isjecene listove persuna.Posolimo, pobiberimo, sipamo 200 ml vode, poklopimo serpu i ostavimo sadrzinu da se kuha 2 sata.Sremski vinogradski lonac serviramo u dublji tanjir.

No comments:

Recepti Headline Animator