Potrebno:
Za biskvit:
4 zumanca
2 dl secera
2 dl mlijeka
1 dl ulja
2 dl brasna
1 prasak za pecivo
1 kasika kakao praha
Za premaz:
4 bjelanca
malo soli
8 kasika secera
1 vanilija secer
Za glazuru:
100 g cokolade za kuhanje
75 g maslaca
Priprema:
1. Promijesajte prasak za pecivo sa brasnom kakaom u posebnoj posudi.
2. Umutimo zumanjke, mlijeko, ulje, secer i mjesavinu s brasnom mikserom.
3. Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 190°C, u masnim papirom oblozeni lim.
4. Kad je biskvit gotov, preko njega premazite cvrsti snijeg koji ste dobili miksanjem bjelanaca s malo soli, te dodavanjem secera.
5. Kolac vratite u rernu na nekoliko minuta, potom je iskljucite i ostavite kolac u rerni da se snijeg jos malo prosusi.
6. Kolac dobro ohladite, pa ga potom prelijte glazurom koju ste pripremili mijesanjem cokolade i maslaca na pari.
No comments:
Post a Comment