Prilagođeno pretraživanje

Wednesday, February 1, 2012

Filovane lignje

Potrebno:

400 g mrkve
300 g cureceg filea
2 kasicice Vegete
1 kg lignji
70 ml maslinovog ulja
100-150 ml vode
3 cesne bijelog luka
1-2 kasicice prezli
1 kasicica nasjeckanog persuna

Priprema:

1. Mrkvu skuhajte u malo posoljenoj vodi, ocijedite i narezite na stapice.
2. Cureci file narezite na manje odreske, omeksajte cekicem za snicle i pospite Vegetom.
3. Na svaki odrezak stavite nekoliko stapica mrkve, omotajte ih i stavite u utrobu ociscene lignje.Isto to ucinite sa preostalom mrkvom, curecim odrescima i lignjama.
4. Ovako pripremljene lignje stavite u siru tavu na oko 50 ml hladnog maslinovog ulja.Lignje popecite sa svih strana, podlijte vodom i dodajte Vegetu.
5. Polupokrivene lignje dinstajte oko 15 minuta.Potkraj umijesajte protisnuti bijeli luk, prezle, persun i preostalo maslinovo ulje.

Posluzivanje:

Zajedno kratko prokuhajte i posluzite uz kuhanu palentu.

No comments:

Recepti Headline Animator