Prilagođeno pretraživanje

Friday, February 10, 2012

Jagode i cokolada

Potrebno:

5 zumanaca
5 kasika secera
150 g mlijecne cokolade
250 ml slatke pavlake
300 g jagoda
2 kasike meda
1 kasika limunovog soka
6 casa

Priprema:

1. Zumanca i secer umutiti mikserom (oko 2 minuta), pa staviti na tihoj vatri da se kuha.Kuhati oko 3-4 minuta, sve vrijeme mijesajuci.Znacete kada je gotovo kada provucete varjacu preko dna, mora da ostane trag.Kada je kuhano, skloniti s vatre i u to dodati isjeckanu cokoladu i promijesati da se cokolada istopi i lijepo sjedini sa zumancima.Slatku pavlaku umutiti i sjediniti sa ohladjenim filom od cokolade.Smjesu preruciti u case i staviti u frizider na hladjenje najmanje 1 sat.
2. Jagode, med i sok od limuna stavite u blender ili uz pomoc stapnog miksera ispasirajte.Sipajte u case preko cokolade.Cuvati u frizideru do sluzenja.

No comments:

Recepti Headline Animator