Prilagođeno pretraživanje

Friday, February 10, 2012

Kuhana pastrmka

Potrebno:

1 kg ribe
1,5 l vode
persunov list
3 cesna bijelog luka
2 glavice luka
biber
3 kasike ulja
3 kasike sirceta
lovorov list
so
250 g krompira
ostalo povrce po zelji

Priprema:

1. Za 1 kg ciste ribe stavite 1,5 l vode, malo persuna, 3 cesna bijelog luka,2 narezana luka, malo bibera u zrnu, 1/3 limuna, 3 kasike ulja, 3 kasike sirceta, lovorov list i so, pa 250 g lisnato izrezanog krompira.
2. Kad sve prokuha i kad se krompir raskuha, dodajte pastrmku.Neka tiho kuha 10-15 minuta.
3. Potom posudu pomjerite s vatre i pustite da stoji 10 minuta.
4. Slozite na tanjir, prelijte supom u kojoj se jelo kuhalo.Po zelji prelijte uljem.

No comments:

Recepti Headline Animator