Potrebno:
5 jaja
150 g secera
250 g mljevenih oraha
50 g cokolade
100 g grozdjica
1 oblatna
Za kremu:
200 g secera
200 g maslaca
Za glazuru:
80 g maslaca
100 g cokolade
Priprema:
1. Zumanca pjenasto izmijesajte sa secerom.Dodajte mljevene orahe, naribanu cokoladu i grozdjice.Na kraju lagano umijesajte cvrsti snijeg od bjelanaca.
2. U lim stavite oblatnu, ulijte pripremljenu smjesu i pecite u rerni zagrijanoj na 180°C 25-30 minuta.
3. U medjuvremenu, za kremu, kuhajte na pari secer i maslac.
4. Kad se krema malo rashladi, rasporedite je preko ohladjenog tijesta.
5. Za glazuru, maslac kuhajte na laganoj vatri.Dodajte cokoladu natrganu na kockice i mijesajte dok ne dobijete jednolicnu smjesu.
6. Kolac ohladite i prelijte pripremljenom glazurom.
Posluzivanje:
Kolac narezite na kriske i posluzite uz kafu ili caj.
Savjet:
Umjesto cokoladne glazure, kolac mozete posuti grubo narezanim orasima.
No comments:
Post a Comment