Prilagođeno pretraživanje

Wednesday, February 8, 2012

Bakina pita

Potrebno:

2 kasike likera od pomorandze
60 g isjeckanih badema
1 kg nadjeva od jabuka, suhog grozdja i zacina
8 listova tankih kora
60 g istopljenog maslaca
4 kasike prezle
1 ulupano jaje
visnje
srebrene drazeje za ukrasavanje

Priprema:

Zagrijte pecnicu na 230°C.U sudu promijesajte liker, badem i nadjev od jabuka (sa suhim grozdjem).Jedan list tijesta stavite na dasku, premazite istopljenim maslacom, pospite prezlom, prekrijte drugim listom pa i njega premazite maslacom.1/4 nadjeva od jabuka rasporedite na sredinu tijesta po duzini (ostavite po 9 cm sa svake strane).Uvijte tijesto oko nadjeva.Tako napravite 3 rolne.Njih stavite u podmazan i brasnom posut pleh.Ulupanim jajetom premazite svaku rolnu.Pecite dok pita ne postane zlatnosmedja.Pecenu i ohladjenu pitu ukrasite visnjama i srebrenim drazejama.

No comments:

Recepti Headline Animator