Prilagođeno pretraživanje

Thursday, February 9, 2012

Torta od ananasa i pavlake

Potrebno:

4 jajeta
9 kasika ulja
9 kasika secera
6 kasika brasna
1/2 kesice praska za pecivo
1 konzerva ananasa (750 g)
1 casa sirupa od kivija
8 listova zelatine
500 ml slatke palake

Priprema:

1. Pjenasto umutiti 4 zumanceta sa 9 kasika secera, dodati 9 kasika ulja.Umijesati cvrst snijeg od 4 bjelanceta i 6 kasika brasna prethodno izmjesanih sa praskom za pecivo.Od pripremljene smjese ispeci 3 identicna patispanja u zagrijanoj rerni na 200°C.
2. Ananas procijediti, nekoliko komadica ostaviti za dekoraciju a ostalo ispasirati.
3. Listove zelatina potopiti u hladnu vodu da omeksaju, ocijediti ih, 5 listova umijesati u sok od ananasa a 3 u sok od kivija.Svaki prokuhati da se zelatin otopi.Ohladiti sokove sa zelatinom.Slatku pavlaku cvrsto umutiti.
4. umijesati 2/3 umucene slatke pavlake sa uzeliranim sokom od ananasa a preostalu 1/3 sa uzeliranim sokom od kivija.U spric za kolace staviti 1/4 mase sa ananasom, po ivici patispanja napraviti "vijenac".Drugu cetvrtinu smjese staviti u sredinu patispanja sa vjencem.Staviti 3 patispanj, ponoviti postupak sa smjesom od ananasa.Ovako pripremljenu tortu ohladiti.Dekorisati po zelji.

No comments:

Recepti Headline Animator