Potrebno:
Za tijesto:
250 g brasna
200 g secera
250 g margarina
3 jajeta
2 kasicice praska za pecivo
Za fil:
2 vanilin secer
2 pudinga od vanilije
2 kasike secera
7 dl mlijeka
3 case kisele pavlake od 20% masnoce
2 teglice visanja
2 crvena preliva za torte
Priprema:
1. Izmiksati margarin i secer, dodati jaja i brasno pomijesano s praskom za pecivo.Ispeci u dubljem plehu na 175°C oko 25-30 minuta.
2. Ostaviti u plehu.Pripremiti nadjev: u mlijeku skuhati secer, vanilin secer i puding.U vruc nadjev umjesati kiselu pavlaku.
3. Tijesto u plehu preliti pripremljenim nadjevom, pa rasporediti ocijedjene visnje.U soku od visanja skuhati preliv za torte po upustvu na kesici (dodati secer) i vruce preliti preko toplog kolaca.Ohladiti.
No comments:
Post a Comment