Prilagođeno pretraživanje

Thursday, February 9, 2012

Crveni korali (Crvenkapa)

Potrebno:

Za tijesto:

250 g brasna
200 g secera
250 g margarina
3 jajeta
2 kasicice praska za pecivo

Za fil:

2 vanilin secer
2 pudinga od vanilije
2 kasike secera
7 dl mlijeka
3 case kisele pavlake od 20% masnoce
2 teglice visanja
2 crvena preliva za torte

Priprema:

1. Izmiksati margarin i secer, dodati jaja i brasno pomijesano s praskom za pecivo.Ispeci u dubljem plehu na 175°C oko 25-30 minuta.
2. Ostaviti u plehu.Pripremiti nadjev: u mlijeku skuhati secer, vanilin secer i puding.U vruc nadjev umjesati kiselu pavlaku.
3. Tijesto u plehu preliti pripremljenim nadjevom, pa rasporediti ocijedjene visnje.U soku od visanja skuhati preliv za torte po upustvu na kesici (dodati secer) i vruce preliti preko toplog kolaca.Ohladiti.

No comments:

Recepti Headline Animator