Prilagođeno pretraživanje

Wednesday, February 1, 2012

Dalmatinska batuda

Potrebno (za 4 osobe):

300 g svinjskih rebara
1 kocka za supu
50 g lenti dimljene slanine
150 g pasulja
2 oljustena krompira
150 g konzerviranih zrna kukuruza
100 g boranije
1 paradajz
2 sargarepe
1/2 korijena celera
2 cesnja bijelog luka
2 kasike paradajz sosa
ulje
so
mljeveni crni biber

Priprema:

U serpu sa vodom, na sporetu, stavimo pasulj.Svinjska rebra isjecemo na parcad i dodamo u serpu.Posolimo i pobiberimo.Kada sadrzina u serpi provri procijedimo je.U drugu serpu na sporetu sipamo vodu, dodamo pasulj i rebra, posolimo i ostavimo sadrzinu da se kuha 60 minuta.Sargarepe isjecemo na krugove, krompire na krupnije kocke i dodamo u serpu.Zatim dodamo boraniju, kocku za supu, zrna kukuruza i poklopimo serpu.Slaninu i korijen celera isijecemo na kocke i przimo u drugoj serpi na zagrijanom ulju.Dodamo sitno isjecene cesnjeve bijelog luka.Kada sastojci porumene sklonimo serpu sa sporeta.U serpu sa pasuljem dodamo paradajz sos, promijesamo, poklopimo serpu i ostavimo sadrzinu da se kuha jos 45 minuta.Paradajz oljustimo, isjecemo na kocke i dodamo u serpu.Zatim dodamo sadrzinu iz druge serpe i kuhamo jos 10 minuta.Dalmatinsku batudu serviramo u dublji tanjir i nanesemo sitno isjecen persun.

No comments:

Recepti Headline Animator