Prilagođeno pretraživanje

Wednesday, February 8, 2012

Cokoladni mafini

Potrebno:

Za mafine:

250 g brasna
200 g secera
1/2 kesice praska za pecivo
1/4 kasicice sode bikarbone
2 kasike kakaa
250 ml mlijeka
100 g cokolade
80 ml ulja
2 vanilin secera
1 jaje

Za fil:

1 puding od slatke pavlake
350 ml mlijeka
3 kasike secera
150 ml slatke pavlake

Za ukrasavanje:

pcelice
cvjetici

Priprema:

1. U odgovarajucu posudu sipati brasno i dodadti prasak za pecivo, sodu bikarbonu, secer, kakao i vanilu.U drugoj posudi sjediniti jaje, mlijeko i ulje, a onda preruciti u posudu gdje se nalaze suhi sastojci i izmiksati da se sve lijepo sjedini.Dodati cokoladu koju smo prije toga izlomili ili isjeckali na male parcice i promijesati varjacom.Pleh za mafine premazati uljem, a onda uz pomoc kasicica sipati smjesu, ali ne do vrha jer ce mafini narasti prilikom pecenja.
2. Zagrijati rernu na 200°C i staviti da se peku oko 18 minuta.Gotove mafine izvadite i ostavite da se prohlade.
3. Kuhati 250 ml mlijeka i 3 kasike secera.U preostalih 100 ml mlijeka sipati puding i promijesati da nema grumuljica.U provrelo mlijeko sipati rastopljeni puding i kuhati dok se ne zgusne.Kada je gotov, skloniti sa vatre.Posudu u kojoj se kuhao puding pokriti rastegljivom folijom i ostaviti dok se puding skroz ne ohladi.Umutiti 150 ml slatke pavlake i dodati je u vec ohladjeni puding.Miksati sve dok se sve lijepo ne izjednaci.Fil sipati u kesu sa vecim okruglim nastavkom i ukrasiti njim mafine.Na vrh svakog masina staviti pcelicu i ukrasiti malim cvjeticima.

No comments:

Recepti Headline Animator