Potrebno:
60 g usecerenog ananasa
1 casica maraskina
Za biskvitno tijesto:
4 jajeta
4 kasike secera
4 kasike brasna
1 kesica praska za pecivo
1 kasika maslaca
125 g maslaca
65 g secera
1 jaje
1 kasicica vanilin secera
Za glazuru od secera:
150-200 g secera u prahu
zuta boja
1 kolut usecerenog ananasa
Priprema:
1. Useceren ananas isprskati maraskinom, ostaviti 1-2 sata na hladnom mjestu.
2. Pjenasto umutiti 4 zumanceta sa 4 kasike secera, dodati 4 kasike brasna prethodno pomijesana sa praskom za pecivo.Ispeci patispanj u cetvrtastom kalupu na srednjoj temperaturi, u plehu namazanom maslacem.Izvaditi i ohladiti.
3. Umutiti 125 g maslaca sa 65 g secera.U pjenasto umutiti razmuceno jaje, dodati vanilin secer.Odstajali ananas ocijediti i umijesati u smjesu sa maslacem.
4. Ohladjeni patispanj horizontalno prepoloviti, donji dio premazati pripremljenim kremom sa ananasom.
5. Glazura od secera: U dublju posudu staviti 150-200g secera u prahu, mijesati dodajuci kap po kap hladne vode, dok masa ne postane sjajna i glatka.Dodati malo zute boje i odmah premazati gornji patispanj torte.
6. Dekorisati kolutom usecerenog ananasa.
No comments:
Post a Comment