Prilagođeno pretraživanje

Thursday, March 1, 2012

Rolat sa kremom od pomorandze

Potrebno:

125 g secera
3 jaja
4 kasike kakao praha
60 g gustina
1 kesica praska za pecivo
2 kasike brasna
1 zumance
100 ml vode
60 g maslaca
60 g secera u prahu
1 pomorandza

Priprema:

1. Pjenasto umutiti zumanca sa secerom, dodati gustin, kakao prah i prasak za pecivo.Umijesati snijeg od bjelanaca.Izliti u kalup prethodno namazan maslacem i posut brasnom.Peci u zagrijanoj rerni na 200°C od 6-8 minuta.Izvaditi na masni pekarski papir posut secerom.Ohladiti.
2. Na niskoj temperaturi kratko kuhati zumanca razmucena sa vodom, uz neprestano mijesanje dodati brasno i prohladiti.Umijesati 60 g maslaca umucenih sa 60 g secera u prahu, sok i narendanu koru pomorandze.Pripremljenim kremom namazati patispanj, urolati, uviti cistom platnenom salvetom.Stegnuti i ostaviti da stoji 15-20 minuta.Odviti, staviti na ovalni tanjir za posluzivanje, posuti kakao prahom.Posluziti sjeceno na tanke kriske.

No comments:

Recepti Headline Animator