Potrebno:
4 jajeta
140 g secera
120 g brasna
1 kasicica praska za pecivo
40 g mljevenih badema
1/2 flasice ekstrakta od badema
400 g kupina
400 ml slatke pavlake
1 kasika secera u prahu
so
Priprema:
1. Umutiti kremastu masu od 4 zumanceta i 60 g secera.Bjelanca umutiti u cvrst snijeg, dodati 60 g secera, spojiti sa umucenim zumancima.Umijesati brasno, prasak za pecivo, mljeveni badem i na kraju dodati ekstakt badema.Masu mijesanjem ujednaciti, izliti u kalup za kolac prethodno oblozen masnim pekarskim papirom.Peci u zagrijanoj rerni na 200° oko 10 minuta.Patispanj izvaditi na platnenu salvetu posutu secerom, skinuti pekarski papir i urolati.
2. Slatku pavlaku umutiti sa 20 g secera.Ravnomjerno nanijeti na razmotam patispanj, odozgo rasporediti kupine, ponovo urolati.Uviti u platnenu salvetu.Staviti da odstoji 1 sat u frizideru.
Izvaditi.Staviti na ovalni tanjir za posluzivanje, isijeci na kriske, posuti secerom u prahu.
No comments:
Post a Comment