Prilagođeno pretraživanje

Sunday, March 25, 2012

Ratluk

Potrebno:

1 kg secera
150 g brasna od krompira (krompirov skrob, gustin)
1/2 limuna
ekstrakt bergamona (pomorandze)
125 g badema
secer u prahu

Priprema:

Gusto ukuhati 1 kg secera sa 1/4 l vode, pa dodati smjesu od 150 g brasna od krompira razmucenog u 1 l vode.Sve dobro promijesati, da ne bude grudvica.Serpu staviti u drugu, vecu serpu sa vrelom vodom i kuhati sve dok masa ne pocne da otpada sa kasike.Na kraju dodati sok od 1/2 limuna, ekstrakt bergamona i 125 g oljustenih, sitno isjeckanih badema.Sud premazati bademovim uljem i sipati masu, pa je izjednaciti da bude visoka 3-4 cm.Staviti u frizider i ostaviti da se stegne do sutradan, a zatim sijeci na kockice i posuti secerom u prahu.

No comments:

Recepti Headline Animator