Prilagođeno pretraživanje

Wednesday, March 14, 2012

Puslice

Potrebno:

bjelanca
secer
sok od limuna

Priprema:

1. Na 1 bjelance ide 5 kasika secera i 1 kasicica limunovog soka.Po zelji mozete dodati malo prehrambene boje ili isjeckanih oraha.
2. Umutiti dobro bjelanca, dodati postepeno secer i nastaviti sa mucenjem mikserom (najjaca brzina) jos 25-30 minuta.Poslije 25 minuta mucenja dodati limunov sok i nastaviti sa miksanjem jos 5 minuta.Pripremljenu masu staviti u spric.
3. Pleh obloziti papirom za pecenje, formirati puslice i staviti da se peku.Peci ih na 150°C 10 minuta, pa smanjiti temperaturu na 120°C i peci jos 8 minuta.Zatim smanjiti temperaturu na 100°C i nastaviti pecenje-susenje jos 8 minuta.Pri zadnjem smanjenju temperature. preko puslica staviti papir za pecenje.Izvaditi gotove puslice, ostaviti da se ohlade i servirati.

Napomena:

Puslice se mogu servirati i tako sto se masa uzima pomocu 2 kasicice (jednom kasicicom se zahvata, a drugom skida).Od ove mase mogu se formirati ne samo puslice vec i plocice, prsten itd.

No comments:

Recepti Headline Animator