Prilagođeno pretraživanje

Monday, March 5, 2012

Cimet zvijezde

Potrebno:

3 bjelanca
200 g secera u prahu
1 paketic vanilija secera
400 g mljevenih badema
2 kasike cimeta

Priprema:

1. Miksajte bjelanca i postepeno dodajite secer u prahu i vanilin secer.Zgrabite jednu salicu i stavite u frizider.
2. U smjesu umijesajte 300 g badema i cimet.Pokrijte i drzite 30 minuta na hladnom.
3. Kalup za pecenje oblozite papirom, a rernu ugrijte na 150°C.
4. Na radnoj povrsini sipajte mjesavinu preostalih 100 g badema i snijega koji ste zagrabili na pocetku od cega cete razvuci oko 7 mm debelu plohu.
5. Na podlogu od badema debelo namazite snijeg, a kalupom u obliku zvijezde izdubite kolacice koje cete redati na pripremljen kalup.
6. Pecite 25 minuta.Gotove kolacice najbolje je cuvati u limenoj kutiji.

No comments:

Recepti Headline Animator