Prilagođeno pretraživanje

Wednesday, March 28, 2012

Parfe od kupina

Potrebno:

500 g kupina
6 kasika likera od kupina
60 g secera
narendana kora limuna
2 zumanceta
250 ml slatke pavlake

Priprema:

1. Polovinu pripremljenih kupina kuhati 5 minuta sa 3 kasike likera od kupina.Propasirati, smanjiti temperaturu i kuhati jos 3-4 minuta.Skloniti sa sporeta.
2. Staviti da prokljuca 5 kasika vode, dodati 60 g secera i narendanu koru limuna.Na niskoj temperaturi kuhati 3 minuta.U tankom mlazu usuti pjenasto umucena zumanca.Mijesati dok se masa ne zgusne, neprestano mijesajuci da bude kremasta.
3. Polovinu preostalih kupina (125 g) isijeci na polovine.Slatku pavlaku umutiti u cvrstu masu, umijesati na pola isjecene kupine, dodati ohladjeni pire od kupina i na kraju kremastu masu od zumanaca.
4. Pripremljen parfe od kupina izliti u cetvrtastu vatrostalnu ciniju.Staviti u frizider da odstoji 10-12 sati.
5. Preostale kupine (125 g) zagrijati sa 3 kasike likera od kupina, posluzite uz ohladjen parfe.

No comments:

Recepti Headline Animator