Potrebno:
250 g maslaca
250 g secera u prahu
6 zumanaca
300 g brasna
malo praska za pecivo
limunova korica
1 vanilija secer
1 kasika ruma
100 ml mlijeka
Za fil:
6 bjelanaca
250 g secera u prahu
500 g ribizli ili dzema od ribizli
Priprema:
1. Maslac i secer izmijesajte pjenasto pa dodajte naizmjenicno zumanca i 6 kasika brasna s praskom za pecivo.Zatim umijesajte rum, ribanu limunovu koricu i na kraju preostalo brasno i mlijeko.
2. Dobivenu smjesu stavite u posudu i pecite na 180°C oko 20 minuta.
3. Povrsinu pospite ribizlom, a preko toga nanesite cvrsti snijeg od bjelanaca i secera u prahu.
Nastavite peci jos 15-20 minuta.
Posluzivanje:
Kolac malo ohladite pa rezite na kocke.
No comments:
Post a Comment