Prilagođeno pretraživanje

Monday, March 26, 2012

Nadjeveni list

Potrebno (za 4 osobe):

800 g fileta lista (oslica)
100 g svjezeg kravljeg sira
50 g sira mascarponea
sol
1 jaje
1 kasicica mazurana
2 kasicice Vegete
2 cesnja cesnjaka
30 g pinjola
3 kasike krusnih mrvica
2 kasike brasna
3-4 kasike maslinova ulja
500 g radica
50 ml maslinova ulja
4 kasike limunova soka
1 kasicica Vegete za posipanje

Priprema:

1. Filete lista malo posolite.
2. Svjezi sir pomijesajte s mascarponeom, razmucenim jajetom, mazuranom i Vegetom.Dodajte protisnuti cesnjak, nasjeckane pinjole, krusne mrvice i sve dobro izmijesajte.Na svaki pripremljeni filet lista stavite 2-3 kasicice nadjeva i razmazite.Filete lagano zavaljajte, a zatim krajeve pricvrstite cackalicama.Zavaljanu ribu prije przenja uvaljajte u brasno i przite na zagrijanom ulju 6-7 minuta.Radic ocistite, narezite na deblje rezance i stavite na odgovarajuci pladanj, zacinite maslinovim uljem, limunovim sokom i pospite Vegetom za posipanje.
3. Na salatu stavite poprzene filete i odmah posluzite.

Savjet:

Prije nadjevanja filete lista nakapajte limunovim sokom.Bit ce vrlo ukusni.

No comments:

Recepti Headline Animator