Prilagođeno pretraživanje

Tuesday, March 27, 2012

Rizoto iz voka

Potrebno:

2 kasike maslinovog ulja
2 cesna bijelog luka
1 tikvica srednje velicine
150 g cureceg filea
list kelja
2 mrkve srednje velicine
malo persuna
kasicica soli
1 vrhnje za kuhanje od 2 dl
zdjelica rize
soja umak

Priprema:

1. U zagrijan vok staviti maslinovo ulje, dodati sjeckani bijeli luk i kratko prodinstati.Dodati tikvicu sjeckanu na kockice i prstohvat soli, dinstati 5 minuta i potom dodati posoljeni cureci file sjeckan na kockice.
2. Mrkvu izribati na tanke uzduzne trake, list kelja sitno nasjeckati i dodati u vok.Pustiti jos 10 minuta da krcka i potom dodati vrhnje za kuhanje i sjeckani persun.
3. Kada smjesa postane kompaktna podliti s malo vode.
4. Dodati napola kuhanu rizu i drzati na vatri jos 10 minuta, odnosno do trenutka kada je riza kuhana al dente.
5. Servirati i poprskati soja umakom.

No comments:

Recepti Headline Animator