Prilagođeno pretraživanje

Tuesday, March 13, 2012

Pastetice sa visnjama

Potrebno:

2 zamrznuta lisnata tijesta (1 pakovanje)
1, 5 kg visanja
1/8 l vode
200 g secera
2 kesice vanilin secera
1/2 limuna
1 kasicica cimeta
5 kasika visnjevace
6 listova zelatina
1/2 l slatke pavlake ili slaga
135 g secera u prahu
2 kasicice sirupa od visanja

Priprema:

Odmrznuto lisnato tijesto isijeci na prvougaonike i poredati na hladnom vodom nakvasen pleh za pecenje.Peci u dobro zagrijanoj rerni na 225°C oko 12 minuta.Izvaditi i ohladiti.
2. Svaki komad horizontalno isjeci na 2 dijela.
3. Visnjama izvaditi kostice, staviti da se kuhaju sa 1/8 l vode, 200 g secera, vanilin secerom, cimetom i narendanom korom limuna.Na niskoj temperaturi kuhati oko 8 minuta.Ocijediti.
Odvojiti 2 kasike soka za preljev a ostatak vratiti na sporet, dodati 4 kasike visnjevace, kada provri umijesati visnje.Ostaviti da se ohladi.Premazati donji dio pecenih pogacica od lisnatog tijesta.
4. Zelatin staviti u hladnu vodu da omeksa, ocijediti, rastvoriti u toploj vodi, umijesati u umucen slag ili slatku pavlaku.Ravnomjerno rasporediti preko visanja.
5. Napraviti preljev od secera u prahu i soka od visanja, preliti preko gornjih dijelova pasteta.Ostaviti da se osusi.Spojiti sa donjim dijelovima pastetica.
6. Pripremljene pastetice poredati na tanjir za posluzivanje.Dekorisati po zelji.

No comments:

Recepti Headline Animator