Prilagođeno pretraživanje

Tuesday, March 27, 2012

Iznanadjenje

Potrebno (za 4 osobe):

500 g cureceg bijelog mesa
150 g crnog luka
150 g crvene paprike
100 g stabljike celera
100 g mariniranih sampinjona
150 g kivija
150 g krusaka
50 g oraha
2 kasike brasna
bijeli biber
so
2 kasike ulja
15 g putera
100 nl bijelog vina
200 g razenog hljeba

Priprema:

Curece meso isjeci na kocke, zaciniti i uvaljati u brasno.Na zagrijanom ulju prziti kockice curetine dok ne porumene.Meso izvaditi na tanjir i na istom ulju poprziti crni luk, papriku i stabljike celera isjecene na kockice.U gotovo povrce dodati puter.Sampinjone i curetinu dodati u povrce.Krusku i kivi sitno isjeckati i staviti u serpu sa mesom.Naliti vinom, posoliti, pobiberiti, i jos malo dinstati.
Jelo servirati na tanjir, posuti sjeckanim orasima i posluziti uz krisku razenog hljeba.

No comments:

Recepti Headline Animator