Prilagođeno pretraživanje

Monday, March 12, 2012

Engleska pita sa jabukama i mladim sirom

Potrebno:

250 g brasna
malo soli
150 g margarina
6 kasika hladne vode

Za nadjev:

750 g nakiselih jabuka
200 g kristal secera
sok i naribana kora od 1/2 limuna
malo cimeta
2 kasike margarina
1 soljica punomasne, kisele pavlake
2 kasike secera
150 g svapskog sira

Priprema:

Od brasna, soli i margarina, uz dosipanje 6 kasika hladne vode, umijesite prhko tijesto.Jabuke oljustite, ocistite od sjemena i isjecite na manje kriske, pomijesajte ih sa secerom, limunovim sokom, korom, cimetom.Uzmite okruglu vatrostalnu ciniju, podmazite je, pa 2/3 tijesta rastanjite i njime oblozite ciniju tako da krajevi prelaze ivice cinije.Pripremljene jabuke stavite preko tijesta, nasjeckajte preko njih malo margarina i poklopite preostalim rastanjenim tijestom.Ivice donjeg tijesta spojite s gornjom korom i sada ispecite kolac u prethodno zagrijanoj rerni na 200°C.Nakon toga pomijesajte pavlaku i sir i time prelijte pitu pa je jos malo zapecite.

No comments:

Recepti Headline Animator